Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с паленето - боксер

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с паленето - боксер

Zdraveite. Purvo izvinqvam se 4e pi6a na latineca no sum na pc zala na 1 ostrov v gurciq i ne moga da namerq free wifi. Ta kolata q izmu4ih 1000 kilometra da doida do tuk i po4na da mi pravi problemi. Zna4i rano sutrin kato zavurtq kliu4a si pali bez problem. Otivam da si svur6a rabotata i me ostavq tam. Vurvi vurti no ne pali. Ne znam kakvo i stava. Davi se za6toto q mu4a da q zapalq a tq ne6te a trqbva i da se pribera vse pak. Mislih si 4e e deto e zagrqla no ne e. Na drugata sutrin karam 2 min do benzinostanciqta i me ostavi tam 4e idvaha hora da me durpat. Kazaha mi ili ot debitomer ili stupkovo motor4e bilo. Ne znam naistina kakvo e ako nqkoi ima idei da kazva 4e ne moga da se pribera ^^
    Алфа Ромео 145 1.4 90кс

Първоначално публикувано от SilentlyLoud Покажи съобщение
    Zdraveite. Purvo izvinqvam se 4e pi6a na latineca no sum na pc zala na 1 ostrov v gurciq i ne moga da namerq free wifi. Ta kolata q izmu4ih 1000 kilometra da doida do tuk i po4na da mi pravi problemi. Zna4i rano sutrin kato zavurtq kliu4a si pali bez problem. Otivam da si svur6a rabotata i me ostavq tam. Vurvi vurti no ne pali. Ne znam kakvo i stava. Davi se za6toto q mu4a da q zapalq a tq ne6te a trqbva i da se pribera vse pak. Mislih si 4e e deto e zagrqla no ne e. Na drugata sutrin karam 2 min do benzinostanciqta i me ostavi tam 4e idvaha hora da me durpat. Kazaha mi ili ot debitomer ili stupkovo motor4e bilo. Ne znam naistina kakvo e ako nqkoi ima idei da kazva 4e ne moga da se pribera ^^
    Аз ти препоръчвам да свалиш моторчето за празен ход, да вземеш от бензиностанцията WD 40 и с него да прочистиш гняста дето се е наслоила. Това би трябвало да ти реши проблема. някъде тук из темите имаше подробно описание как се прави, даже и снимков материал. Някакви други симптоми да си усетил - придърпвания, прекъсване, и т.н.?
    (1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS

Comment

Датчика на хол (тоя на коляновия вал) провери ли го ако не виж буксите как са ,ако са добре го свали и почисти с ВД-40 (мен 4 дена ме измъчи същия проблем но най-накрая е отстранен) Дано съм бил полезен!
      Alfa 145 1.4/TS/1997'

Comment

Първоначално публикувано от ivo_red Покажи съобщение
        Аз ти препоръчвам да свалиш моторчето за празен ход, да вземеш от бензиностанцията WD 40 и с него да прочистиш гняста дето се е наслоила. Това би трябвало да ти реши проблема. някъде тук из темите имаше подробно описание как се прави, даже и снимков материал. Някакви други симптоми да си усетил - придърпвания, прекъсване, и т.н.?
        Колата от подписа на колегата!
        АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

Първоначално публикувано от BillyBoy` Покажи съобщение
          Колата от подписа на колегата!
          Не съм обърнал внимание, че е боксер. Няма тогава МПХ. извинявам се за подвеждащия пост
          (1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS

Comment

как бе, моторче за празен ход си има, но няма дебитомер.
            трябва да се знае колата дави ли се. тоест бензин има ли или само върти.
            точка

Comment

Мотора няма дебитомер , а МАП-сензор. При тебе е една плочка с едно маркуче до дросела. Провери маркучето, но не е от него.
              Така да не пали е или от датчика на маховика, или от бобините.
              Тоест първо извади им щепселите , огледай ги, напръскай ги с нещо и няколко пъти го вкарай и изкарай.
              Остава бензина!
              Провери масата за бензиновата помпа. Имат свойството да клеясват.
              Тоест, като не пали провери дали тя работи. Имай в предвид, че като я дадеш на контакт, ако не върти мотора, след 3-4 секунди спира
              Изобщо давай каквато информация имаш и каквото си забелязал. Дори и да мислиш, че е глупост!
              На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
              Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

---
                Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 19:49.
                Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Zna4i kolata kato q zapalq sutrinta primerno kato ne sum q palil minimum 12 4asa pali ot 1viq put. Spra li i ne iska da zapali pak. Jultoto kliu4e izgasva 4ervenata diuzi4ka na tabloto sveti postoqnno s nqkoi izkliu4eniq koito sa kato karam sus 100 km/h . Oborotite se digat sami. Drugo drugoooo.... Miri6e na benzin kato se opitam da zapalq 3-4 puti da.
                  Алфа Ромео 145 1.4 90кс

Comment

---
                    Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 19:50.

Comment

pravilno si razbral kolata q palq karam 2-3 minuti do benzinostanciqta i ostavam tam.
                      Алфа Ромео 145 1.4 90кс

Comment

Подобен проблем съм имал от датчика за температура на въздуха. Намира се на тръбата, между филтъра и дросела.
                        Изключи го и виж дали ще се оправи.
                        Не е зле да провериш, дали има ток на бобините.
                        На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Zna4i v4era izkarah sve6tite neznam s kakvi sve6ti izliza zavodski no kato gi vidqh i mi izglejdat na po 6-7 godini . Vse edno durva izkarah dali moje i te da mi go pravqt toq problem ? Ina4e sum po4istil drosela po4istih dat4ika sega 6te si vzema zvezdi da izkaram o6te 2 dat4ika da gi iz4istq i da q vidq dali 6te e nared.
                          Алфа Ромео 145 1.4 90кс

Comment

---
                            Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 19:53.

Comment

а свещи защо не си сменял досега при положение че са по 4-5лв бройката. за запалителните кабели да те питам ли.
                              щом мирише на бензин и ти свети лампата постоянно, може да е температурен сензор,тпс,мап,проблем по ел. инсталацията, но само с парцал няма да се оправи.
                              точка

Comment

Working...
                              X